Wie zijn wij

Phébe Das

06-44305050

Mijn naam is Phébe Das. In 2015 heb ik mijn eindstage gedaan bij Ergotherapie ‘De Praktijk‘ en ben daarna als ergotherapeut bij ‘De Praktijk‘ aan de slag gegaan. Inmiddels werk ik 8 jaar met veel plezier voor ‘De Praktijk’ en ben ik sinds januari 2023 ook Praktijkhouder. Het leuke aan dit werk is, is dat iedere dag en ieder uur anders is. Ook al heeft iemand dezelfde aandoening of klachten, dan kan een ieder het weer op een andere manier ervaren en hen belemmeren in hun dagelijks leven. Het is mooi om met iemand mee te mogen denken hoe een handeling in de praktijk weer makkelijker, veiliger of comfortabeler kan. Vanuit mijn promotie onderzoek aan het Radboudumc heb ik veel affiniteit met het stimuleren, ondersteunen en behouden van eigen regie binnen ieders mogelijkheden. Eigen regie hoeft niet altijd te betekenen dat iemand iets zelf moet kunnen of doen, het mag ook samen!

De afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in:

  • De ziekte van Parkinson/Parkinsonismen (aangesloten bij Parkinsonnet)
  • Dementie (EDOMAH – Ergotherapie bij ouderen met dementie én hun mantelzorger aan huis)
  • COVID herstelzorg

Linda Reuvers

06-16796918

Mijn naam is Linda Reuvers, in 2001 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. In de afgelopen 22 jaar heb ik gewerkt bij diverse organisaties waarbij ik zowel heb gewerkt als behandelend als adviserend ergotherapeut. Sinds 2019 ben ik werkzaam bij ‘De Praktijk’. Het fijne aan werken in de eerste lijn is dat je vaak bij mensen komt die (soms weer na langere tijd) in hun eigen woonomgeving verblijven waardoor de vragen per persoon compleet anders kunnen zijn. Ondanks de beperkingen die er helaas zijn, zijn er soms toch nog dingen mogelijk, waar voorheen nooit bij stil is gestaan. Dit samen met mensen kijken naar wat er wel mogelijk is, is iets wat veel op kan leveren.

Werken met de (on)mogelijkheden die er zijn en handvaten geven om verder te komen in het dagelijks bestaan… een mooi beroep ergotherapie!

De afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in:

  • Cognitieve Revalidatie
  • Ergotherapie bij Prikkelverwerking (ASSITT)
  • COVID herstelzorg

Kim van Overmeeren

06-40129157

Mijn naam is Kim van Overmeeren en ik ben in 2007 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Na mijn opleiding ben ik mij gaan specialiseren in de advisering.  Eerst als WMO consulent bij een gemeente en daarna als paramedisch adviseur bij hulpmiddelenleverancier Medipoint. Ik heb op verschillende locaties in Brabant, Limburg en Zeeland gewerkt en heb verschillende functies mogen vervullen. Sinds 2015 werkte ik nauw samen met de ergotherapeuten van Ergotherapie ‘De Praktijk‘ in mijn functie als adviseur en sinds 1 mei 2022 ben ik onderdeel van ‘De Praktijk‘ als behandeld ergotherapeut. Ik zie cliënten met verschillende ziektebeelden waarbij de hulpvraag van de cliënt centraal staat. Ik onderzoek samen met de cliënt onder andere hulpvragen met betrekking tot mobiliteit en valpreventie en ben aangesloten bij het MS netwerk. Mijn werk is afwisselend en cliënten thuis bezoeken vind ik het allerleukst!

De afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in:

  • Multiple Sclerose (aangesloten bij het MS netwerk)
  • Advisering m.b.t. mobiliteitsvoorzieningen

Anouk Zweedijk

06-83660304

Mijn naam is Anouk Zweedijk en ben sinds december 2022 werkzaam bij ‘De Praktijk’ te Middelburg. In januari 2021 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben na mijn afstudeerstage direct gaan werken als ergotherapeut bij ZorgSaam, zowel in de verpleeghuissetting als in de eerstelijnszorg. 
Het mooie aan het werken in de eerstelijns ergotherapie vind ik om de zelfstandigheid te bevorderen van cliënten.  Elke cliënt is anders en daarom is elke hulpvraag ook anders. Dit maakt het werk heel afwisselend en het zorgt dat elke dag anders is. Ik vind het waardevol om cliënten op weg te helpen naar een stuk(je) zelfstandigheid en te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. 
Komende jaren hoop ik mij binnen ‘De Praktijk’ verder te ontwikkelen in verschillende specialisaties om zo de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van cliënten te blijven stimuleren!

Op dit moment zie ik veel cliënt met reumatologische problematiek en steunkousen. September 2023 start ik met de cursus Cognitieve revalidatie.

Myrthe Schipper

06-10564938

Tekst volgt